Welkom op de Future Lane!

Ontdek de hartslag van innovatie, duurzaamheid en gemeenschap in Hasselt: gratis toegang voor iedereen

De Future Lane is het kloppend hart van FTI Hasselt, waar de toekomst van stedelijke transitie niet alleen wordt gedroomd maar daadwerkelijk vorm krijgt. De Future Lane is niet zomaar een straat; het is een visie op wat de toekomst kan brengen. Als toekomstige groene onderwijscampus zal deze plaats de thuisbasis zijn voor de volgende generatie vernieuwers, denkers en leiders. Hier ontdek je hoe Hasselt zich inzet voor een duurzame en levendige stad waarin technologie, cultuur en natuur hand in hand gaan.

Wat valt er te beleven?

  • Portland (solo) komt op 20 maart naar FTI Hasselt! Meer info >
  • Mis het dagelijks lichtspektakel bij zonsondergang niet. Meer info >
  • Ervaar innovatie in de domes en de Esplanade. Meer info >
  • Elke avond een nieuwe vibe met een line-up van lokaal en opkomend talent. Meer info >

Klaar om de toekomst mee te maken?

Hier begint jouw reis naar de stad van morgen, waar innovatie, duurzaamheid en gemeenschapskracht samenkomen.

Geniet, laat je inspireren en doe mee aan de beweging die onze steden vormgeeft voor de volgende generaties.

Portland (solo) komt op 20 maart naar FTI Hasselt!

Portland (SOLO): 20u30 – 21u30

Portland is de wereld van Jente Pironet. Een muzikaal wonderkind met een grote vertelkracht en een indrukwekkend stembereik. Hij maakt melancholische gevoelsmuziek die past bij sterke emoties en belangrijke levensmomenten. Er zitten Britse indiepop (zie Elbow) en Amerikaanse folk (zie Bon Iver) in, donker en licht, akoestische gitaren en elektronica, vreugde en verdriet.

Voor Jente, alumnus van PXL-music, is de Elfde Liniestraat geen onbekende. Zijn optreden tijdens FTI Hasselt staat symbool voor het nieuwe begin van deze plek.

Portland

Beleef elke avond bij zonsondergang het lichtspektakel

Sluit je elke avond om 19:00 uur bij ons aan in de Elfde Liniestraat, en aanschouw hoe deze verandert in een levend spektakel van licht en toekomst. Dit is het moment waarop we samen de sluier tussen vandaag en morgen optillen. Ervaar de magie, voel de energie en maak de toekomst mee. Mis deze dagelijkse metamorfose niet; laat het een symbool zijn van de verandering die we samen brengen in Hasselt.

Ervaar innovatie in de domes en de Esplanade

De People Dome: Verlies jezelf in de betoverende 360° video expo “Visions in Motion” en ontdek de thema’s van FTI Hasselt door de ogen van lokale grafische kunstenaars.

De Places Dome: Laat je inspireren door succesverhalen van stadsvernieuwing en bekijk hoe jouw dagelijkse omgeving kan transformeren in een broedplaats voor duurzaamheid, gemeenschap en innovatie.

De Esplanade: Ontmoet de pioniers die Hasselt herdefiniëren. Wandel langs de standen, ga in interactie met de exposanten en zie de gemeenschap samen de fundamenten leggen voor de duurzame stad van morgen.

Elke avond een nieuwe vibe met een line-up van lokaal en opkomend talent

Zondag 17/03: 10u00 – 21u30

Zondag 17/03
10u00 – 21u30

Heelrustig

HeelRustig: 10u00 – 12u00

Diepenbeekse chill vibes om de dag (heel) rustig te beginnen.

SAGA Soundsystem: 14u00 – 17u00

De mannen van Saga zijn van alle markten thuis. 30 jaar urban culture in Hasselt in
een unieke sound gegoten die de Elfde Linie tot leven zal brengen.

Fabio Casula
Erhan Demirci

Erhan Demirci & vrienden van de Narrenhandel (stand-up comedy): 19u45 – 21u15

Limburger, Allochtoon, Belg, Vlaming, Turk, Brusselaar, comedian, echtgenoot, papa, supporter, … Net als iedereen vertolkt Erhan verschillende rollen op een dag. En bij elk van die rollen horen verwachtingen. Moet en kan je voldoen aan alle verwachtingen? Als je maar aan enkele kan voldoen, mag je dan zelf kiezen aan de welke? Deze en nog veel meer vragen komen aan bod in Erhan’s vierde vol avondvoorstelling. Verwacht je aan een avond vol originele grappen en herkenbare situaties!

Moderator Roosje Pertz: 19u45 – 21u15

Roosjes rake observaties vallen in de smaak bij een breed publiek. Goedgezind en flink, maar niet tè braaf! Het meest ijzige publiek ontvlamt met Roosje Pertz als aanstekelijke MC!

Roosje Pertz
Yannick Noben

Yannick Noben: 19u45 – 21u15

Yannick Noben, de comedy revelatie van het jaar 2023!  Beroepsmilitair en explosievenexpert by day en comedian by night.

Een sappige imposante Limburger met talloze comedy-awards in zijn achterzak. Kort. Beknopt. To the point. Krachtig. Maar eveneens bescheiden, het is en blijft een Limburger. Geef deze beschermer des Vaderlands echter dat zetje richting een podium en hij wordt – met zijn humormitrailleur in aanslag – stukken langer van stof!

Lachsalvo’s zijn nooit ver weg met Yannick op het podium.

Lev Vanorbeek: 19u45 – 21u15

Lev Vanorbeek uit Zepperen ontwikkelde op jonge leeftijd een liefde voor motoren en humor. Hij voegde de twee samen en zo ontstond Motorcycle Comedy. Hij zal je overtuigen met rake observaties uit het dagelijkse leven, gedrenkt in zijn sappig Zeppers dialect! Lev draait al meerdere jaren mee in het comedycircuit en deed voorprogramma’s van oa Nigel Williams, Raf Coppens, Erhan Demirci, Kamal Kharmach en vele anderen.

Lev Vanorbeek

Maandag 18/03: 16u00 - 21u30

Maandag 18/03
16u00 - 21u30

Nicci1

NICCI: 16u00 – 19u00

Deze gepassioneerde disco & groovin househead brengt je een mix van groovy vibes, funky ritmes en future disco house beats. Nicci transformeert je benen naar elastieken die je volledige lichaam laten wiebelen.

KRANKk & Fahad Seriki (voorheen DVTCH NORRIS): 19u15 – 20u45

KRANKk staat op ontploffen. Thomas Geysen (drums), Aram Abgaryan (toesten) en Willem Heylen (gitaar, elektronica) studeerden aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar deze Limburgse rastalenten elkaar vonden door hun liefde voor elektronische muziek. Het drietal groeide op met Jungle, Drum & Bass, Dubstep en UK Garage. Hun tweede album, Late Nights in Antwerp, neemt ons mee op een trip naar hun nachtelijke studiosessies met tal van grote namen zoals Selah Sue, Dvtch Norris & de Ragga Twins. Wie bereid is de platgetreden paden te verlaten, kan rekenen op een grensverleggende live-experience met special guests en een improvisatiesessie met het publiek. Ze brengen alvast Fahad Seriki, voorheen bekend als DVTCH NORRIS mee.

Krankkk

Dinsdag 19/03: 16u00 - 21u30

Dinsdag 19/03
16u00 - 21u30

Marguillier

Marguillier: 16u00 – 18u00

Afkomstig uit Hasselt maar meestal city-hoppend tussen Utrecht, Amsterdam, Brussel en Berlijn. Marguilliers muzikale reis is gevormd door de levendige elektronische muziekscènes van deze steden. In haar energetische ziel vindt ze de connectie tussen moody wave, leftfield, house en andere vrolijke elektronica. Haar unieke aanpak bracht haar al op verschillende nationale en internationale podia zoals Pukkelpop, Extrema Outdoor, Kiosk Radio, Lowlands, en Amsterdam dance events.

Piaggio Disco Club: 18u00 – 21u30

Piaggio Disco Club, een powerduo bestaande uit Joris, eigenaar van de platenzaak George and the bear brengt een diepe kennis en waardering van verschillende muziekgenres met zich mee. Benjamin, eigenaar van zijn label For those who dance, een fervent vinyl verzamelaar en producer voegt zijn technische inzichten en skills toe aan het project. Deze ritmische junkies selecteren niets anders dan moving and grooving records. Met gigs in Complex (Maastricht), The Playroom (Amsterdam), Charlatan (Gent) en Full Circle (Antwerpen) zijn deze twee energetische househeads
zeker naam voor zichzelf aan het maken.

Piaggio Disco Club

Woensdag 20/03: 12u00 - 21u30

Woensdag 20/03
12u00 - 21u30

Juicy A

Juicy A b2b Milan Evens: 12u00 – 18u45

Opgegroeid in een levendige multiculturele Hasseltse familie met een Spaanse moeder en een Congolese vader, werd Juicy A al op jonge leeftijd ondergedompeld in een spectrum van diverse sounds, van de sensuele ritmes van salsamuziek tot de opzwepende beats van Afrikaanse percussies. Deze rijke en wereldse sounds dienden als zijn muzikale inspiratie en vormen de kern van wat zijn DJ-sets vandaag de dag definieert. In zijn unieke aanpak combineert hij zijn liefde voor het traditionele met cutting-edge elektronische grooves. Zijn optredens zijn niet alleen een muzikale ervaring, maar ook een reis door verschillende culturen en een viering van diversiteit.

Op woensdagmiddag zal hij zijn unieke vibe delen in een back-to-back sessie met Milan Evens, de verborgen parel uit Bilzen. Milan, een student aan de Universiteit van Hasselt, staat bekend om zijn liefde voor dynamische bassen en betoverende melodieën.

Peter Hens, Vreten op Aarde: 16u00 – 16u50 (stand-up comedy)

‘Vreten op aarde’, de kersverse show van stand-upcomedian Peter Hens, geeft een jeugdig publiek alvast een ‘gesmaakt’ koekje van eigen deeg. Waarom zijn we zo geconnecteerd aan vlees en gedeconnecteerd van waar het vandaan komt? Waarom gooien we zoveel voedsel weg en waarom staan we niet stil bij de impact op het klimaat als het gaat over onze eetgewoonten?

Kortom, hebben wij al eens stilgestaan wat er zich achter de schermen van onze dagelijkse voeding afspeelt? 
Strijk de vaandels en open de poorten, want daar is hij dan: Peter Hens! Gewapend met gitaar en microfoon in de hand… (en ook nog een loopstation en enkele audiobakjes) doorkruist deze troubadour geheel Vlaanderenland. 

Zonder paard weliswaar, maar wel met een camion vracht vol leuke verhalen en liederen die iedereen kunnen bekoren. Wie weet ken je Peter Hens wel van het televisieprogramma “Voor de Leeuwen” OF van dat andere programma “Belgium’s got Talent”…. OF van één of ander bizarre show in een klein volkscaféetje OF je kent hem nog niet… (spijtig) Snel werk van maken dan!

Met zijn unieke stijl neemt hij je mee in een verrassende wereld vol humor en muziek.

Peter Hens
Willem Ardui 2

Willem Ardui (unieke Try-Out Show van debuutalbum Oevers): 19u15 – 20u15

Willem Ardui, bekend van Blackwave, heeft de Vlaamse muziekscene stevig in handen. Na acht jaar komt hij met zijn debuutalbum ‘OEVERS’, een frisse mix van elektronische vibes en teksten in zijn moedertaal. Het album wordt gelanceerd op 15 maart en wordt live onthuld in de AB op 30 maart. Voor die tijd, op 20 maart bij zonsondergang, geeft hij op de Elfde Linie een exclusieve live try-out. Ardui bewijst dat echte talenten de straten als hun school zien. Maak het mee.

Portland (solo): 20u30 – 21u30

Portland is de wereld van Jente Pironet. Een muzikaal wonderkind met een grote vertelkracht en een indrukwekkend stembereik. Hij maakt melancholische gevoelsmuziek die past bij sterke emoties en belangrijke levensmomenten. Er zitten Britse indiepop (zie Elbow) en Amerikaanse folk (zie Bon Iver) in, donker en licht, akoestische gitaren en elektronica, vreugde en verdriet.

Voor Jente, alumnus van PXL-music, is de Elfde Liniestraat geen onbekende. Zijn optreden tijdens FTI Hasselt staat symbool voor het nieuwe begin van deze plek.

Portland

Openingstijden

  • Zondag 17/03: 10:00 – 21:30
  • Maandag 18/03: 16:00 – 21:30
  • Dinsdag: 16:00 – 21:30
  • Woensdag: 12:00 – 21:30
  • Donderdag: 15:00 – 18:00