Ervaar de stad van de toekomst op verschillende plaatsen in en rond Hasselt

Tijdens het stadsfestival in Hasselt ga je op ontdekkingstocht waarbij duurzame innovaties een sleutelrol spelen in het streven naar een klimaatneutrale stad. Nee, je komt niet alleen om te kijken naar de duurzame stadsinitiatieven. We nemen je mee op een onvergetelijke reis met bijzondere ervaringen die je volledig onderdompelen in een buitengewone beleving.  

Onze locaties

Quartier Canal
Scheepvaartkaai,
3500 Hasselt
Quartier Canal: van oudste industrieterrein naar hybride omgeving
Quartier Canal zit in een transitie naar een hybride omgeving waarbij verlaten graanmolens in gebruik worden genomen door architecten, cateraars, creatieve bedrijven en jongerenorganisaties. Deze unieke mix zorgt voor permanente activiteit. Dit unieke karakakter inspireert nu een aantal ondernemers om van Quartier Canal één van de meest aantrekkelijke bedrijvenzones te maken.
Corda Campus: één van de grootste innovatiecampussen van Europa
Corda Campus is de internationaal toonaangevende campus op het gebied van technologie, hightech, ICT en media. Door de juiste mix van start-ups, scale-ups en bedrijven uit binnen- en buitenland, heeft Corda Campus een onweerstaanbare aantrekkingskracht op alles wat innovatie en tech-driven is. Het is een plek waar ideeën groeien en bloeien. Een plek waar business communities ontstaan.
Corda Campus
Kempische Steenweg 293/16,
3500 Hasselt
Uhasselt
Martelarenlaan 42,
3500 Hasselt
UHasselt: in de top 50 van de beste jonge universiteiten wereldwijd
UHasselt bouwt mee aan een sterke regio, waar het goed is om te studeren, ondernemen, werken, wonen en leven. Onderwijs en onderzoek richten zich op lokale uitdagingen waarbij de regio de inspiratiebron en het levend laboratorium is. Met het regio-geïnspireerde onderzoek blinkt UHasselt internationaal uit. UHasselt heeft ook een wereldwijd netwerk met universiteiten, bedrijven en organisaties.
PXL: ondernemende, netwerkende hogeschool met de X-factor
PXL is een dynamische en vooruitstrevende hogeschool die sterk inzet op innovatie en praktijkgericht onderwijs. Door nauwe samenwerkingen met bedrijven en organisaties, krijgen studenten de kans om hands-on ervaring op te doen en actief deel te nemen aan innovatie. Hierdoor gaan PXL-studenten de arbeidsmarkt op als echte professionals die beantwoorden aan de X-factor.
Pxl
Elfde-Liniestraat 24,
3500 Hasselt
Recore
Sint-Truidersteenweg 296,
3500 Hasselt
RE|CORE: van oude meubelfabriek naar een bedrijvencampus
De vroegere meubelfabriek Recor wordt omgetoverd tot een bedrijvencampus voor de ondernemers van morgen. RE|CORE staat voor terugkeer naar de kern. De ambitie van RE|CORE is één van de meest duurzame bedrijvencampussen van Vlaanderen te realiseren. RE|CORE heeft oog voor circulariteit, ecologie en energie. Een plaats waar mensen en omgeving met elkaar verbonden worden.
Muziekodroom: kloppend hart van de Limburgse muziekindustrie weldra terug open
Begin dit jaar ging de Muziekodroom in sluimermodus. De sluiting is een zware aderlating aangezien er veel muzikanten via de Muziekodroom doorgebroken zijn. Er was ook een natuurlijke kruisbestuiving tussen onderwijs en concertwerking aangezien PXL Music in dezelfde gebouwen zit. Er wordt nu nagegaan hoe de Muziekodroom als belangrijke socio-culturele speler verder kan blijven bestaan.
Muziekodroom
Bootstraat 9,
3500 Hasselt
Thor Park
André Dumontlaan 67,
3600 Genk
Thor Park: de hotspot voor energietransitie, maakindustrie en smart city applicaties
Thor Park, de eerste en enige regelluwe zone in Vlaanderen voor energie, ondersteunt bedrijven bij het ontwikkelen van duurzame, circulaire en geconnecteerde innovaties via gespecialiseerde ecosystemen. Tijdens onze innovatietour nemen we je mee naar het Open Thor Living Lab waar technologieën in levensechte omstandigheden getest worden.