Datatechnologie voor duurzame en gezonde catering in de zorg

Dinsdag 19/03
10u00 - 16u00
Datatechnologie Voor Duurzame En Gezonde Catering In De Zorg
Georganiseerd door NuHCas

Ontdek de onbenutte mogelijkheden van datatechnologie in de cateringsector. Of je nu actief bent in een voedingsbedrijf, als cateraar, zorgverlener of dataspecialist, deze inspiratiedag is de gelegenheid om geïnspireerd te worden over de meerwaarde en praktische toepassingen van datatechnologie.

Gratis met registratie
Georganiseerd door NuHCas

De toekomst van catering

Efficiënte cateringplanning

Leer hoe het verzamelen van informatie de cateringplanning kan verbeteren, met aandacht voor gegevens over de gezondheid van consumenten en data die verband houden met de te bereiden maaltijden. We gaan dieper in op de datasystemen die vandaag al beschikbaar zijn en gebruikt worden.

Datatechnologie Voor Duurzame En Gezonde Catering In De Zorg
Datatechnologie Voor Duurzame En Gezonde Catering In De Zorg

Ondervoeding opsporen

Hoe kunnen we dankzij datatechnologie efficiënter omgaan met het voorkomen en beheren van voedseloverschotten? Hoe kunnen we ondervoeding bij zorgbehoevenden sneller opsporen en er gericht op anticiperen? Hoe gaan we correct met gegevensbescherming om zonder daarbij innovatie te belemmeren?

Programma

Dinsdag 19/03

Host

Nina De Man

Nina de Man heeft het grote geluk dat ze van alles waar ze van houdt, haar job heeft kunnen maken. Als liefhebber van taal en communicatie, is ze hoofdredacteur van de UNESCO-leerstoel voor innovatie van de Franse businessschool EDHEC. Vanuit haar overtuiging dat welzijn essentieel is, ook op de werkvloer, zet ze zich in om beweging te promoten in bedrijven; en samen met DJ Buscemi laat ze onder de noemer ‘YogaFest’ festivalgangers kennismaken met yoga.

Dit voorjaar zetelt ze als jurylid in het gloednieuwe VTM-programma ‘Sing Again’, maar Nina is pas echt in haar element wanneer ze haar nieuwsgierigheid de vrije loop kan laten op grote podia, onder andere tijdens Love Tomorrow. Zet haar naast gepassioneerde gamechangers en er openbaart zich al snel een aanstekelijk enthousiasme dat aanzet tot creativiteit en verwondering. Dat wil je toch niet missen? We verwachten je op woensdag 17 maart in Bootstraat, waar Nina zal zorgen voor een warm ontvangst als host van het thema ‘If I Ruled The World’.

10u00 - 10u30
Onthaal
Elfde Linie
10u00 - 10u30
Elfde Linie
Onthaal
10u30 - 10u40
Welkom door Marc De Loose (NuHCaS) en Nancy Beken (Hotelschool Hasselt)
Elfde Linie
10u30 - 10u40
Elfde Linie
Welkom door Marc De Loose (NuHCaS) en Nancy Beken (Hotelschool Hasselt)

NuHCas staat voor Nutrition, Health Care System. Dit open onderzoeks- en innovatiecentrum is tot stand gebracht door Flanders‘ FOOD, ILVO, POM West-Vlaanderen, TUA West en VIVES. NuHCas wil de brug slaan tussen voeding en gezondheid zodat deze sectoren kunnen inspelen op elkaars noden en opportuniteiten. Door samen te werken, willen we komen tot vraaggedreven, impactvolle innovaties en oplossingen.

Meer info >

10u40 - 12u30
Datatechnologie: de catering- en zorgsector aan het woord
Elfde Linie
10u40 - 12u30
Elfde Linie
Datatechnologie: de catering- en zorgsector aan het woord
  • Voedselresten in de zorg beperken door te meten en acties te ondernemen door Nathalie Bernaert (ILVO) en Evy De Volder (De Zorgband)
  • Met zorg voedselverspilling reduceren door Johanna Meuwissen (FoodWIN)
  • Lekkere, gezonde en duurzame gerechten in de zorg: welke klimaat- en gezondheidswinst is er te halen? Hoe onderbouw je dat met data? door Amy Verbeke (Mosquito in the room)
  • Screeningstool voor buffetresten en bordresten door Luk Raymaekers (Compass Group)
  • Cateringaanpak van vzw Asster door Rony Lowet (Asster)
12u30 - 13u30
Duurzame lunch in het restaurant van Hogeschool PXL
Elfde Linie
12u30 - 13u30
Elfde Linie
Duurzame lunch in het restaurant van Hogeschool PXL
13u30 - 14u30
Bezoek aan de Expo FTI over reststromen en circulariteit
Elfde Linie
13u30 - 14u30
Elfde Linie
Bezoek aan de Expo FTI over reststromen en circulariteit
14u30 - 16u00
Aan de slag met data
Elfde Linie
14u30 - 16u00
Elfde Linie
Aan de slag met data
  • Mogelijkheden van een maaltijdbeheersysteem door Luka Parade (Cegeka)
  • Eerdere ontwikkelingen in de zorgcatering door Jerico Moeyersons (IMEC)
  • Start van Smart Meal Planning, een TETRA project die voedselproducenten van ready-to-eat maaltijden in staat stelt hun productie efficiënter in te plannen met behulp van AI door Liselot De Vlieger (VIVES)
  • Kick-off FINE project over dataplatformen voor ondersteuning van catering in de zorg door Rani Roye (Flanders’ Food)

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. Elementum luctus massa facilisis massa pretium. Pretium condimentum urna pretium diam sed vitae. Aliquam amet varius nam vel tellus nunc parturient. Massa nisi consectetur vestibulum nunc malesuada.Pretium condimentum urna pretium diam sed vitae. Aliquam amet varius nam vel tellus nunc parturient. Massa nisi consectetur vestibulum nunc malesuada.

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. Elementum luctus massa facilisis massa pretium. Pretium condimentum urna pretium diam sed vitae. Aliquam amet varius nam vel tellus nunc parturient. Massa nisi consectetur vestibulum nunc malesuada.Pretium condimentum urna pretium diam sed vitae. Aliquam amet varius nam vel tellus nunc parturient. Massa nisi consectetur vestibulum nunc malesuada.

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. Elementum luctus massa facilisis massa pretium. Pretium condimentum urna pretium diam sed vitae. Aliquam amet varius nam vel tellus nunc parturient. Massa nisi consectetur vestibulum nunc malesuada.Pretium condimentum urna pretium diam sed vitae. Aliquam amet varius nam vel tellus nunc parturient. Massa nisi consectetur vestibulum nunc malesuada.

Praktische informatie

Hotelschool Hasselt, Elfde Liniestraat 22, 3500 Hasselt

Hotelschool Hasselt
Elfde Liniestraat 22
3500 Hasselt

Elfde Linie

Deze activiteit is geschikt voor iedereen die actief is in een voedingsbedrijf, als cateraar, zorgverlener of dataspecialist.

Georganiseerd door:

In samenwerking met Flanders'FOOD, ILVO, POM West-Vlaanderen, TUA West en VIVES