Work in the city

Dinsdag 19/03
09u30 - 17u00
Work In The City 1
Een stad is een bruisend ecosysteem van bedrijven, creatieve geesten en hardwerkende mensen die samen het kloppend hart van de stad vormen. Bedrijven hebben een cruciale rol bij het vormgeven van de toekomst van steden. Benieuwd hoe bedrijven bijdragen aan de steden van morgen?

Levendig ecosysteem

Cruciale rol van bedrijven

We verkennen de verbinding tussen bedrijven en stadsontwikkeling en samen slaan we inspirerende wegen in om de stedelijke toekomst vorm te geven. Bereid je voor op boeiende gesprekken, baanbrekende ideeën en nieuwe innovaties die de toekomst van onze steden zullen bepalen.

Work In The City 2
Work In The City 3

Interactie tussen mensen

De ware essentie van een stad wordt niet alleen bepaald door architecturale pracht en infrastructuur. De werkelijke ziel van een stad komt tot stand door de dynamiek die voortvloeit uit de interactie tussen de mensen die er werken en leven, en de bedrijven die er actief zijn.

Programma

Dinsdag 19/03

Host

Cynthia Reekmans

Cynthia Reekmans begon haar carrière al presentatrice op TVLimburg en ondertussen is ze uitgegroeid tot een veelgevraagde meertalige presentatrice en moderator.

Jaarlijks praat ze tal van evenementen, congressen, seminaries, award shows en productlanceringen aan elkaar.

Bedrijven en organisaties als Voka Kamer van Koophandel Limburg, Carglass, Houben, Unizo, VKW, JBC, Groep Jam, EY, DHL, BAN-Vlaanderen, Embuild, Vlajo, Rabobank en vele anderen deden beroep op haar diensten om hun evenement op een professionele en meertalige manier in goede banen te leiden. Haar universitair diploma Romaanse Talen heeft haar daarbij zeker geholpen. Je kan haar aan het werk zien op Kanaal Z, VTM, TVL en TVPLUS.

10u00 - 11u00
The war for talent and brain drain: hoe pak je dit innovatief aan?
Corda Campus
10u00 - 11u00
Corda Campus
The war for talent and brain drain: hoe pak je dit innovatief aan?

Door meer routinematig en programmeerbaar werk te laten overnemen door AI, kan je als werkgever heel wat medewerkers terug laten focussen op de “core” van hun functie en ruimte vrij maken voor creatieve uitdagingen, innovatie én de human touch. Een sterkere focus op de juiste motiverende aspecten van een job en werkcontext helpt braindrain te voorkomen, terwijl het werkplezier en de efficiëntie toenemen. In deze sessie verkennen we de impact van AI op de werkvloer en hoe die brain drain tegen gaat.

Anik Stalmans

Anik startte haar carrière in 1998 bij Cegeka. Aanvankelijk verkocht ze er een boekhoudpakket. Vervolgens trok ze naar de helpdesk en bekleedde nadien nog diverse management functies. Meer dan 25 jaar later is de handelsingenieur, gegroeid tot CHRO van de internationale IT-groep met hoofdzetel in Hasselt. Een schoolvoorbeeld van een carrière die boeit en bijwijlen verbaast door het fel meanderende traject, dat zich al meer dan 20 jaar in hetzelfde bedrijf ontspint.

Anik heeft samen met Cegeka een fantastisch groeiverhaal afgelegd. Het familiebedrijf Cegeka is meer dan 30 jaar geleden ontstaan na de sluiting van de Kempische Steenkoolmijnen. Vandaag is Cegeka hét leidende IT-bedrijf in België en een belangrijke internationale IT-speler actief in meer dan 10 Europese landen en door de recent overname van CTG ook in de US en India. Bij Cegeka neem je je carrière zelf in handen. Daar is Anik zelf het mooiste voorbeeld van. Ze is als salesmedewerker gestart. Vandaag is ze lid van het executive leadership team.

Anik is binnen en buiten Cegeka een rolmodel voor mensen met ambitie. Ze is de bezieler van het programma ‘CEO van je eigen carrière’. Via dit programma wil Anik medewerkers stimuleren om kans te grijpen om zich te ontwikkelen en te groeien.

Als CHRO leidt Anik de Cegeka-medewerkers door de snel veranderende wereld met een sterke focus op dienend leiderschap. Dienend leiderschap betekent: richting geven en verantwoordelijkheid geven. Het betekent ook: mensen horen, zien en waarderen, zodat ze zich goed voelen in hun vel.
Mensen die gelukkig zijn in hun job, dat zijn mensen die kansen zien, grijpen en zich al gaandeweg ontwikkelen om hun inzetbaarheid te garanderen. En dat is hoe we bij Cegeka naar welzijn kijken. In een maatschappij waarbij het vinden en behouden van medewerkers alsmaar belangrijker wordt, is deze Cegeka-filosofie van niet te onderschatten waarde.

Anik Stalmans
Brecht Valcke

Gefascineerd door technologie vanaf jonge leeftijd, begon Brecht op zijn 19e als ondernemer in de sector van webontwikkeling. Enkele jaren later, in 2018, lanceerde hij Bothive en nam de positie van CEO op. Oorspronkelijk gericht op het ontwikkelen van sectorspecifieke chatbots, stuitte Bothive op de grenzen van traditionele NLP-technologieën. Deze uitdaging leidde tot een bredere focus op communicatieautomatisering voor accountants. De introductie van LLM-technologie gaf een nieuwe impuls aan de visie, culminerend in de creatie van Chathive, een dochterbedrijf gewijd aan het integreren van ChatGPT voor het maken van gepersonaliseerde communicatie-assistenten. Die het originele plan met Bothive vervult.

Brecht Valcke
Hanne Renders
Hanne Renders
11u30 – 12u30
Wat betekent de virtuele economie voor jouw bedrijf?
Corda Campus
11u30 – 12u30
Corda Campus
Wat betekent de virtuele economie voor jouw bedrijf?

De nieuwe generatie spendeert meer tijd in virtuele steden en communities. In deze sessie gaan we dieper in op hoe de virtuele economie werkt en onderzoeken we hoe bedrijven zich aanpassen aan de snel veranderende digitale landschappen. Wat zijn de kansen en uitdagingen voor bedrijven in deze virtuele revolutie? Hoe kunnen we technologische innovaties omarmen, niet alleen om onze bedrijven te laten groeien, maar ook om bij te dragen aan de stedelijke groei?

Raf Degens

Raf  Degens zet sinds 1 juni 2016 zijn schouders onder het beheer en de ontwikkeling van de innovatieve bedrijvencampus Corda Campus. Als algemeen directeur heeft hij de ambitie om van Corda Campus de technologische hotspot van Europa te maken. Met meer dan 250 bedrijven en 5000 mensen, staat de bedrijvencampus reeds in de top tien van grootste bedrijvencampussen wereldwijd.  Raf studeerde handelsingenieur aan de KULeuven en heeft vanuit zijn achtergrond en ervaring mogen proeven van heel wat bedrijfsculturen, gaande van start-ups tot multinationals, zowel in een nationale als internationale context. Met een passie voor innovatie en community building, weet Raf als geen ander wat de impact kan zijn van een sterk (business)netwerk.

Raf Degens
Bertje Bensaid

Bertje is data solution architect bij Cegeka en heeft de voorbije 6,5 jaar zich beziggehouden met het begeleiden van projectteams in de ontwikkeling van AI innovaties binnen de Vlaams overheid. Daarnaast ligt zijn focus ook op het ontwerpen van dataplatformen die een stabiele voedingsbodem zijn voor datagedreven diensten zoals rapportering, datadelen en AI producten.

Bertje Bensaid
Dado Vanpethegem

Dado is partner bij het digitaal adviesbureau Imagin3 Studio met vestiging in België en het Midden Oosten, en is medeoprichter van verschillende startups in digitale innovatie.

Dado heeft Communicatie & Computerwetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Gent en is gepubliceerd auteur van 4 boeken: “Digitale Transformatie” (2014) met Jo Caudron, “Corporate Venturing” (2018) met Omar Mohout, “Metasystemen” (2020) met Nils van Dam en “De Virtuele Economie” (2023) met Jeremy Denisty.

Als lid van het strategiecomité van de toonaangevende modegroep Chalhoub Group brengt hij vaak tijd door in het Midden-Oosten.

Hij heeft een passie voor de toekomst en probeert met zijn twee kindjes van 8 en 12 jaar bij te blijven op technologisch vlak!

Dado Vanpethegem
14u30 – 15u30
InnoPlaces: een broeiplek van innovatie creëren
Corda Campus
14u30 – 15u30
Corda Campus
InnoPlaces: een broeiplek van innovatie creëren

Duik in de toekomst van stedelijke duurzaamheid en innovatie om jouw onderneming klaar te stomen voor die toekomst. Ontdek hoe je vandaag stappen zet om je succes in de stad van morgen te bewaken. Hoe zet je deze stappen? En welke stappen zet je beter niet?

Pieter De Vocht

Pieter De Vocht heeft een achtergrond in productontwikkeling, ondernemerschap en innovatie. Vandaag is hij bij Achilles Design actief als ontwerper van nieuwe product-, service- en bedrijfsconcepten.

Pieter De Vocht
16u00 – 17u00
Safety in the city
Corda Campus
16u00 – 17u00
Corda Campus
Safety in the city

Je brengt een bezoek aan het Remotely Operated Center (ROC) en krijgt een demonstratie van Drone in a Box, een spannend systeem dat autonome drones inzet voor veiligheids- en bewakingstaken. Het ROC fungeert als het centrale controlecentrum voor Drone in a Box, waar drones worden bestuurd, beelden worden geanalyseerd en snelle beslissingen worden genomen. Verken deze geavanceerde technologie en ontdek hoe het de veiligheid in onze steden kan verbeteren.

Hans Similon
Hans Similon

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. Elementum luctus massa facilisis massa pretium. Pretium condimentum urna pretium diam sed vitae. Aliquam amet varius nam vel tellus nunc parturient. Massa nisi consectetur vestibulum nunc malesuada.Pretium condimentum urna pretium diam sed vitae. Aliquam amet varius nam vel tellus nunc parturient. Massa nisi consectetur vestibulum nunc malesuada.

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. Elementum luctus massa facilisis massa pretium. Pretium condimentum urna pretium diam sed vitae. Aliquam amet varius nam vel tellus nunc parturient. Massa nisi consectetur vestibulum nunc malesuada.Pretium condimentum urna pretium diam sed vitae. Aliquam amet varius nam vel tellus nunc parturient. Massa nisi consectetur vestibulum nunc malesuada.

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. Elementum luctus massa facilisis massa pretium. Pretium condimentum urna pretium diam sed vitae. Aliquam amet varius nam vel tellus nunc parturient. Massa nisi consectetur vestibulum nunc malesuada.Pretium condimentum urna pretium diam sed vitae. Aliquam amet varius nam vel tellus nunc parturient. Massa nisi consectetur vestibulum nunc malesuada.

Praktische informatie

Corda Campus, Kempische Steenweg 293, 3500 Hasselt

Corda Campus
Kempische Steenweg 293
3500 Hasselt

Corda Campus

Deze activiteit is geschikt voor bedrijven.