Persconferentie FTI Hasselt op 29/01/2024

Tijdens de persconferentie van FTI Hasselt op 29 januari gaf minister van Innovatie Jo Brouns het startschot voor de campagne, in aanwezigheid van burgemeester Steven Vandeput en Inge Neven, CEO van VITO.

Hasselt organiseert, als één van de zes steden, een eigen FTI-festival. Met meer dan 100 activiteiten legt de stad Hasselt tussen 16 en 21 maart de basis voor de stad van de toekomst. Zes dagen lang presenteert FTI Hasselt een programma dat een beetje afwijkt van het traditionele. FTI Hasselt betrekt daar dan ook de hele stad bij: van de RE|CORE tot Corda-site.

FTI Hasselt is geen geïsoleerd initiatief dat stopt op 21 maart. We maken ons sterk dat de initiatieven die tijdens die week worden uitgewerkt ook na dit festival een boost zullen geven aan de wens van de stad Hasselt om volop te gaan voor duurzaamheid.

De derde week van maart transformeert FTI Hasselt de stad in een bron van innovatie en technologie, overgoten met een saus van duurzaamheid. Met lezingen, brainstorms, overlegmomenten en discussiefora, maar ook met kookdemo’s, repaircafés, een interactieve tentoonstelling, muziekvoorstellingen en podcasts, rijvaardigheidstesten en fietsparcours, mode-events en spektakels… De hele stad doet mee.

Het kloppende hart van FTI Hasselt is de 11de Liniestraat waar kennis en praktijk elkaar ontmoeten in een straat met talrijke proefopstellingen die de basis kunnen zijn van toepassingen die de volgende decennia van Hasselt dé stad van de toekomst kunnen maken.

Delen via sociale media

Bekijk ook deze artikels

Bekijk ook deze artikels