Verduurzamen Van Oude Appartementen

Verduurzamen van oude appartementen

18/03
12u00 – 13u00
Villa Basta
Gratis met registratie

Dubolimburg geeft gebaseerd op de onderzoeksresultaten van het C-REAL project een infosessie over het verduurzamen van oude appartementen.

Heb je een vraag voor onze sprekers?

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. Elementum luctus massa facilisis massa

Heb je een vraag voor onze sprekers?

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. Elementum luctus massa facilisis massa

Programma

12u00 – 13u00

  • De customer journey van een VME die gaat renoveren. Hoe hierin de renovatieadviseur de syndicus niet enkel bijstaat met technisch advies, maar ook als coach optreedt om de VME te sturen naar een eensluidende beslissing om slim te renoveren, al dan niet gefaseerd.
  • Bestaande en toekomstige ondersteuningsmechanismen waarop de syndicus beroep kan doen voor het verduurzamen van gebouwen in zijn beheer:
    • De VEKA renovatiemasterplannen. Wat houdt zo’n studie in, welke zijn de voorwaarden en hoe kan je deze bestellen?
    • Coaching van een VME: wat houdt dit in en hoe kan je hier gebruik van maken?
    • De premies voor werken aan de gemeenschappelijke delen: de nieuwe randvoorwaarden gekoppeld aan de inkomenscategorieën uitgelegd.
    • De nieuwe VME-lening in grote lijnen.

 

Deze sessie sluit aan op ‘Aan de slag met energiedelen in appartementsgebouwen’ die zich ook richt naar medewerkers van energiehuizen, naar verenigingen van mede-eigenaars (VME’s) en syndici van appartementsgebouwen. Wie aan beide infosessie wil deelnemen, dient zicht wel voor beiden te registeren.

Karen Smets

Dubolimburg, het steunpunt duurzaam bouwen van de provincie,  heeft een uitgebreide expertise in het begeleiden van appartementen tijdens hun renovatietraject. Reeds in 2016 maakte Dubolimburg in co-creatie met de stad Hasselt haar eerste renovatieadviezen voor VME’s. In het C-REAL project werden de methodologieën en tools voor het verduurzamen van oude appartementen verder uitgewerkt en uitgetest op 20 Genkse en Hasseltse pilootprojecten.

Praktische informatie

Villa Basta, Gebouw De Silo
Theaterzaal
Visserstraat 2a, 3500 Hasselt

Villa Basta, Gebouw De Silo
Theaterzaal
Visserstraat 2a, 3500 Hasselt

Deze infosessie richt zich in het bijzonder naar medewerkers van energiehuizen, naar verenigingen van mede-eigenaars (VME’s) en syndici van appartementsgebouwen.

Delen via sociale media
Delen via sociale media