Jan Rotmans

De toekomst volgens professor Jan Rotmans

19/03
13u30 – 14u30
Corda Campus

Prof. dr. ir. Jan Rotmans is een gedreven wetenschapper met meer dan 200 publicaties op het gebied van transities, systeeminnovaties, global change modellering, duurzame ontwikkeling en klimaatverandering.

Hij is niet alleen een wetenschapper maar ook een man met een heel duidelijke missie. Hij wil een weg banen naar een duurzame samenleving. Daarvoor is volgens hem een ingrijpende omslag, een transitie, noodzakelijk. Hij behoort al jarenlang tot de hoogst gewaardeerde sprekers van Nederland!

Betalend

Ontdek, leer en repareer

Repair Café Kids is dus niet alleen een plek om spullen te herstellen, maar ook een inspirerende omgeving om te leren en plezier te hebben.

Repareren is niet alleen een praktische vaardigheid maar ook een manier om te ontdekken en te groeien.

Samen kunnen we een positieve impact maken en laten zien dat repareren niet alleen duurzaam is, maar ook ontzettend leuk!

Repair Café Kids wordt georganiseerd door vzw Boomerang, die een bende enthousiaste creatievelingen, makers, gekken en dromers samenbrengt.

Repair Café Kids

Een man met een missie

Rotmans staat bekend om zijn interdisciplinaire aanpak, waarbij inzichten uit verschillende vakgebieden zoals economie, sociologie en milieuwetenschappen worden gecombineerd om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor urgente maatschappelijke vraagstukken.

Met zijn baanbrekend onderzoek, diepgaande analyses en onvermoeibare inzet, blijft Jan Rotmans mensen en organisaties inspireren. Hij moedigt hen aan om duurzame ontwikkeling te omarmen en actief bij te dragen aan het creëren van een betere toekomst voor toekomstige generaties.

Jan Rotmans
Leen Peeters

Leen Peeters is burgerlijk bouwkundig ingenieur met een doctoraat in de ingenieurswetenschappen. Ze is oprichter van Th!nk E en was coördinator van de Taskforce Energy Communities voor DG ENER (Europese Commissie), ze reviewde ook het werk van Tractebel in het kader van het ASSET contract voor DG ENER. Leen werkte aan het onderwerp energiegemeenschappen in opdracht van de Council of European Energy Regulators, voor DG ENER, UGent (Lecsea project), Vlaamse overheid, VVSG, Kenniscentrum Vlaamse Steden, Waalse overheid, en diverse steden. Binnen het kader van ESF trok Leen het maken van het opleidingsmateriaal voor energiegemeenschappen. Leen is lid van de Raad van Bestuur van Flux50.

Hakim Chatar

Hakim Chatar, geboren en getogen in Lommel, is DJ en sinds kort ook bekend omwille van zijn kookkunsten. Naast zelf platen draaien, coördineert hij verschillende muziek-, televisie- en radio-events en richtte hij in 2022 een boekingskantoor op om jonge DJ’s en muzikanten te begeleiden.

In het TV-programma ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’ behaalde Hakim een straffe tweede plaats, met pittige en verrassende gerechten geïnspireerd door zijn Marokkaanse roots. Deze energieke bos opverende krullen ademt ‘Urban Culture’ en ontwikkelde dan ook speciaal voor FTI Hasselt zijn eigen menu in samenwerking met Hogeschool PXL.

Jeanne Devos

Zr. Jeanne Devos is een Vlaamse missiezuster van ‘De Jacht’. Ze vertrok op haar 28e, in 1963, naar India, aanvankelijk om er met blinde, dove en gehoorgestoorde kinderen te werken. Later breidde haar werk uit en streed ze in India voor kinder- en vrouwenrechten, in het bijzonder voor huispersoneel.

Zo stichtte ze in 1985 de National Domestic Workers Movement in India en lag ze mee aan de basis van Conventie 189 in Genève (2011), een wereldwet die huisarbeid uit de slavernij tilde door rechten te eisen voor het huispersoneel en het te erkennen als arbeid. Jeanne ontving meerdere prijzen in binnen- en buitenland, waaronder een nominatie voor de Nobelprijs voor de Vrede (2005).

Ze is al sinds haar kindertijd een activiste pur sang, en weet als geen ander dat klein beginnen, aan de basis, grootse resultaten mogelijk maakt. Een droom hebben, gelijkgestemden bij elkaar brengen en ervoor gaan.

Praktische informatie

Corda Campus
Kempische Steenweg 293/16, 3500 Hasselt

Corda Campus
Kempische Steenweg 293/16
3500 Hasselt

Corda Campus

Deze activiteit is geschikt voor bedrijven.

Delen via sociale media
Delen via sociale media