Wier Do! Laat Je Onderdompelen In De Wondere Wereld Van Wieren En Algen Vierkant

WIER-DO! Laat je onderdompelen in de wondere wereld van wieren en algen

20/03
10u00 – 15u00
Elfde Linie
Zeewieren en micro-algen in ons dieet bieden ontelbaar veel voordelen. Ze bevatten een heel aantal essentiële nutritionele componenten en zijn dus heel gezond en voedzaam. Om algen te kweken heb je bovendien enkel zeewater nodig. Ze kunnen in tonnen aan land of op duurzaam onderhouden zeeboerderijen geteeld worden. In zee werken ze zelfs als een soort onderwaterregenwoud, waarbij ze CO2 uit de atmosfeer verwijderen.
Op uitnodiging

Iedereen aan het zeewier?

Het idee van het eten van algen is misschien nog niet zo aantrekkelijk voor veel Vlamingen en Europeanen. Maar onderzoekers die tijdens FTI Hasselt aanwezig zijn op de “Expo: voedsel voor de toekomst” en gepassioneerde chefs, zoals Seaweedchef Donald Deschagt, zijn vastbesloten om daar verandering in te brengen. Donald deelt zijn culinaire expertise met leerlingen van de hotelschool in Hasselt tijdens inspirerende kooklessen. Met zijn Studio Zeewier doorbreekt hij dagelijks grenzen. Horeca Forma biedt educatieve ondersteuning, waardoor niet alleen leerlingen van de Hasseltse hotelschool, maar ook andere leerlingen kunnen genieten van dit boeiende pakket.
Wier Do! Laat Je Onderdompelen In De Wondere Wereld Van Wieren En Algen 2

Wat je mag verwachten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat incididunt ut laboret.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat incididunt ut laboret.
Leen Peeters

Leen Peeters is burgerlijk bouwkundig ingenieur met een doctoraat in de ingenieurswetenschappen. Ze is oprichter van Th!nk E en was coördinator van de Taskforce Energy Communities voor DG ENER (Europese Commissie), ze reviewde ook het werk van Tractebel in het kader van het ASSET contract voor DG ENER. Leen werkte aan het onderwerp energiegemeenschappen in opdracht van de Council of European Energy Regulators, voor DG ENER, UGent (Lecsea project), Vlaamse overheid, VVSG, Kenniscentrum Vlaamse Steden, Waalse overheid, en diverse steden. Binnen het kader van ESF trok Leen het maken van het opleidingsmateriaal voor energiegemeenschappen. Leen is lid van de Raad van Bestuur van Flux50.

Hakim Chatar

Hakim Chatar, geboren en getogen in Lommel, is DJ en sinds kort ook bekend omwille van zijn kookkunsten. Naast zelf platen draaien, coördineert hij verschillende muziek-, televisie- en radio-events en richtte hij in 2022 een boekingskantoor op om jonge DJ’s en muzikanten te begeleiden.

In het TV-programma ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’ behaalde Hakim een straffe tweede plaats, met pittige en verrassende gerechten geïnspireerd door zijn Marokkaanse roots. Deze energieke bos opverende krullen ademt ‘Urban Culture’ en ontwikkelde dan ook speciaal voor FTI Hasselt zijn eigen menu in samenwerking met Hogeschool PXL.

Leen Peeters

Leen Peeters is burgerlijk bouwkundig ingenieur met een doctoraat in de ingenieurswetenschappen. Ze is oprichter van Th!nk E en was coördinator van de Taskforce Energy Communities voor DG ENER (Europese Commissie), ze reviewde ook het werk van Tractebel in het kader van het ASSET contract voor DG ENER. Leen werkte aan het onderwerp energiegemeenschappen in opdracht van de Council of European Energy Regulators, voor DG ENER, UGent (Lecsea project), Vlaamse overheid, VVSG, Kenniscentrum Vlaamse Steden, Waalse overheid, en diverse steden. Binnen het kader van ESF trok Leen het maken van het opleidingsmateriaal voor energiegemeenschappen. Leen is lid van de Raad van Bestuur van Flux50.

Jeanne Devos

Zr. Jeanne Devos is een Vlaamse missiezuster van ‘De Jacht’. Ze vertrok op haar 28e, in 1963, naar India, aanvankelijk om er met blinde, dove en gehoorgestoorde kinderen te werken. Later breidde haar werk uit en streed ze in India voor kinder- en vrouwenrechten, in het bijzonder voor huispersoneel.

Zo stichtte ze in 1985 de National Domestic Workers Movement in India en lag ze mee aan de basis van Conventie 189 in Genève (2011), een wereldwet die huisarbeid uit de slavernij tilde door rechten te eisen voor het huispersoneel en het te erkennen als arbeid. Jeanne ontving meerdere prijzen in binnen- en buitenland, waaronder een nominatie voor de Nobelprijs voor de Vrede (2005).

Ze is al sinds haar kindertijd een activiste pur sang, en weet als geen ander dat klein beginnen, aan de basis, grootse resultaten mogelijk maakt. Een droom hebben, gelijkgestemden bij elkaar brengen en ervoor gaan.

Praktische informatie

Hotelschool, Elfde Liniestraat 22, 3500 Hasselt

Hotelschool
Elfde Liniestraat 22
3500 Hasselt

Elfde Linie

Deze activiteit is geschikt voor scholen.

Delen via sociale media
Delen via sociale media