Fluvius Energiefit Sessie Energietransitie

Energiefitsessie van Fluvius: energietransitie

17/03
13u30 – 15u00
– EnergyVille

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor elektrische verwarming en voertuigen. Maar wat betekent deze verschuiving naar elektrificatie voor onze samenleving? Het overstappen op elektrisch rijden en het opslaan van energie kan aanzienlijke voordelen bieden. Wat zijn eigenlijk de beste opties voor het verwarmen van ons huis? En welke rol spelen technologieën zoals de digitale meter, het capaciteitstarief en het delen van energie in deze evolutie?

Energiespecialist Koen Vanthournout (EnergyVille/VITO) geeft tijdens deze sessie een antwoord op al deze vragen.

Gratis met registratie

Ontdek, leer en repareer

Repair Café Kids is dus niet alleen een plek om spullen te herstellen, maar ook een inspirerende omgeving om te leren en plezier te hebben.

Repareren is niet alleen een praktische vaardigheid maar ook een manier om te ontdekken en te groeien.

Samen kunnen we een positieve impact maken en laten zien dat repareren niet alleen duurzaam is, maar ook ontzettend leuk!

Repair Café Kids wordt georganiseerd door vzw Boomerang, die een bende enthousiaste creatievelingen, makers, gekken en dromers samenbrengt.

Repair Café Kids

EnergyVille-cloudplatform

Tijdens de energiefitsessie van Fluvius over de energietransitie worden niet alleen de voordelen van elektrisch rijden en zelf energie opslaan besproken maar ook de verschillende verwarmingsalternatieven voor huizen en de invloed van technologische ontwikkelingen op onze energievoorziening.

Bovendien wordt er ook aandacht besteed aan wat jij kan doen om deze energietransitie te versnellen. Door bewust te kiezen voor duurzame opties en je energieverbruik te verminderen, kan je een belangrijke rol spelen in het bevorderen van een groenere toekomst.

Koen Vanthournout
Hakim Chatar

Hakim Chatar, geboren en getogen in Lommel, is DJ en sinds kort ook bekend omwille van zijn kookkunsten. Naast zelf platen draaien, coördineert hij verschillende muziek-, televisie- en radio-events en richtte hij in 2022 een boekingskantoor op om jonge DJ’s en muzikanten te begeleiden.

In het TV-programma ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’ behaalde Hakim een straffe tweede plaats, met pittige en verrassende gerechten geïnspireerd door zijn Marokkaanse roots. Deze energieke bos opverende krullen ademt ‘Urban Culture’ en ontwikkelde dan ook speciaal voor FTI Hasselt zijn eigen menu in samenwerking met Hogeschool PXL.

Leen Peeters

Leen Peeters is burgerlijk bouwkundig ingenieur met een doctoraat in de ingenieurswetenschappen. Ze is oprichter van Th!nk E en was coördinator van de Taskforce Energy Communities voor DG ENER (Europese Commissie), ze reviewde ook het werk van Tractebel in het kader van het ASSET contract voor DG ENER. Leen werkte aan het onderwerp energiegemeenschappen in opdracht van de Council of European Energy Regulators, voor DG ENER, UGent (Lecsea project), Vlaamse overheid, VVSG, Kenniscentrum Vlaamse Steden, Waalse overheid, en diverse steden. Binnen het kader van ESF trok Leen het maken van het opleidingsmateriaal voor energiegemeenschappen. Leen is lid van de Raad van Bestuur van Flux50.

Jeanne Devos

Zr. Jeanne Devos is een Vlaamse missiezuster van ‘De Jacht’. Ze vertrok op haar 28e, in 1963, naar India, aanvankelijk om er met blinde, dove en gehoorgestoorde kinderen te werken. Later breidde haar werk uit en streed ze in India voor kinder- en vrouwenrechten, in het bijzonder voor huispersoneel.

Zo stichtte ze in 1985 de National Domestic Workers Movement in India en lag ze mee aan de basis van Conventie 189 in Genève (2011), een wereldwet die huisarbeid uit de slavernij tilde door rechten te eisen voor het huispersoneel en het te erkennen als arbeid. Jeanne ontving meerdere prijzen in binnen- en buitenland, waaronder een nominatie voor de Nobelprijs voor de Vrede (2005).

Ze is al sinds haar kindertijd een activiste pur sang, en weet als geen ander dat klein beginnen, aan de basis, grootse resultaten mogelijk maakt. Een droom hebben, gelijkgestemden bij elkaar brengen en ervoor gaan.

Praktische informatie

EnergyVille 1 (zaal zon)
Thor Park 8310, 3600 Genk

EnergyVille 1 (zaal zon)
Thor Park 8310
3600 Genk

Energyville

Deze activiteit is geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar.

Delen via sociale media
Delen via sociale media